KAYSERİ / KOCASİNAN - Abdül Halim Bezircilioğlu Ortaokulu

A.Halim Bezircilioğlu-Kimdir?

Ömer BEZİRCİLİOĞLU

Abdül Halim  BEZİRCİLİOĞLU

1935 Yılında Kayseri"de doğdu.İlk ve Orta öğrenimini Kayseri"de tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı.Evli ve üç çoçuk babası olup;çoçuklarının hepsi yüksek öğrenimini bitirmişlerdir.

Ağabeysi  Muammer BEZİRCİLİOĞLU ile inşaat şirketi kurarak  Türkiye çapında eski eserlerin restorasyonunu yaptılar.  1953 yılında  İzmir"e yerleşti.   İzmir"de  bir süre  İl Encümen Azalığı da yapmıştır

1997 yılında mahallenin okulunun yetersizliği  hasıl olunca, o zamanın mahalle muhtarı  olan ve aynı zamanda akrabaları Mustafa  BEZİRCİLİOĞLU" nun girişimleri ile okul inşasına karar verilmiştir.

Ömer BEZİRCİLİOĞLU  babası  Abdül Halim BEZİRCİLİOĞLU adına  yaptıracağı bu okulun yapımını üstlenmiştir.1997 yılında bina ve mefruşatı ile hazır hale getirilerek Milli Eğitime devri yapılmıştır.

Valilik Makamınca okulun adı Abdül Halim BEZİRCİLİOĞLU İlköğretim Okulu olarak belirlenmiş ve aynı yıl eğitim öğretime başlamıştır.

Allah hayırlarını kabul etsin!

Yayın: 20.03.2017 - Güncelleme: 07.01.2021 19:50 - Görüntülenme: 1669