KAYSERİ / KOCASİNAN - Abdül Halim Bezircilioğlu Ortaokulu

TARİHÇE

Kayseri ili Kocasinan İlçesi A.Halim Bezircilioğlu İlkokulu 1966 tarihinde tek derslik olarak Kumalı İlkokulu adı ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış olup, birkaç yıl sonra bir derslik ilavesi daha yapılmıştır.1997 devlet hayırsever işbirliği ile 10 derslik daha ilave edilerek  A.Halim Bezircilioğlu İlköğretim Okulu adı ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir.21.07.2012 tarih ve 28360 sayılı resmi gazetede yayınlanan 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununda yapılan değişiklikle ilkokul ve ortaokul olarak aynı binada eğitim öğretime devam edilmektedir.

Okulumuz 2011 yılına kadar Melikgazi İlçe Milli Müdürlüğüne bağlı iken bu tarihten itibaren Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlanmıştır.

Okulumuz ismini hayırsever Ömer Bezircilioğlu'nun babasının isminden almıştır. Ömer Bezircilioğlu 1935 yılında Kayseri de doğmuş ilk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamlamış; daha sonra İzmir'e yerleşerek müteahhitlik yapmaya başlamıştır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yayın: 30.04.2017 - Güncelleme: 07.01.2021 19:49 - Görüntülenme: 743

Etiketler :